Tervetuloa Pesämäen moottoriurheilukeskuksen kotisivuille Moottoriurheilukeskuksemme esittely Varaa ratamme käyttöösi Radallamme järjestettäviä tapahtumia Hinnastomme Galleriamme Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
 
TableTop
Olemme monipuolinen moottoriurheilukeskus Länsi-Suomessa
 
Pesämäen Ratamallennus
 
Highslide JS
 
Pesämäen Moottoriurheilukeskuksen aluesuunnittelussa on otettu huomioon niin kilpailijat kuin katsojatkin. Tutustu alueen palveluihin.

Tulokset

Meillä järjestettyjen kisojen tulokset löytyvät Jokkis.netistä ja AKK KITI-kisapalvelusta.

Radat

Moottorirata
• Radan pituus 1,8 km ja leveys 12m.
• Pinnoite: asfaltti
• Lisätietoja: Pääsuora 400m, varustettu lisämutkilla drifting-käyttöön

Karting / Minimoto
• Radan pituus: 1053 m
• Pinnoite: asfaltti
• Lisätietoja: leveys 8m, pääsuora 10m. Kv-tasoinen katsastus/parc freme alue.
• AMB ajanottojärjestelmä.

Jokamiesluokka / Rallicross
• Radan pituus: 1070 m
• Pinnoite: sora/kivituhka ja asfaltti (osuus n. 25 %)
• Lisätietoja: Lähtösuora 16 m leveä ja n. 150 m asfalttia

Motocross / Moottorikelkkailu
• Radan pituus: 1 400 m
• Pinnoite: hiekka
• Lisätietoja: 40 lähtöpaikkaa, hyppyreitä sopivasti

Tractorpulling:
• 120m pitkä, 11m leveä, savi

Muut alueet

Alueelta löytyy laajat, varustellut ja sähköistetyt varikkoalueet kaikille lajeille. Motocrossin, jokamiesluokan ja rallicrossin käytössä on asfaltoitu, kooltaan 8000 m² varikko. Kartingin ja Moottoriradan puolella palvelee oma varikko n. 7000 m². Kokonaisuuden täydentää laajat sähköistetyt leirintä-alueet.

Majoitus

Rakennuksen yläkerrassa kokoustila n. 50 henkilölle. Yöpymistä varten on kolme (3) huonetta ja majoitusmahdollisuus yhteensä 20 henkilölle.

Katsastus eli Syyniparkki

Syyniparkki eli katsastus sijaitsee radan välittömässä läheisyydessä. Autojen katsastus sujuu myös sadekelillä sillä katettuun tilaan mahtuu kerrallaan neljä menopeliä. Tarvittaessa auton/autojen avaus käy suljetussa tilassa muiden häiritsemättä tilannetta.

Päärakennus eli Motohaussi

Pesämäen Moottoriurheilukeskuksen kahvio- ja huoltorakennus Motohaussi tarjoaa kilpailujen katsojille huikopalaa tapahtumien aikana sekä WC-tilat. Suuri, kaksikerroksinen terassi on mainio paikka seurata kisoja kahdesta suunnasta. Kilpailijoille rakennuksesta löytyvät kisojen aikana wc- ja suihkutilat. Kisojen toimisto sijaitsee myös täällä.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
Lajit

Rallicross

Rallicross on jokamiesluokkaa seuraava moottoriurheilulaji. Rallicrossia ajetaan samoilla radoilla jokkiksen kanssa eli pinnat ovat asfalttia ja soraa. Autoissa riittää vääntöä ja finaalissa pellit paukkuvat kun kuskeista otetaan mittaa. Autojen laittaminen kisakuntoon on tarkkaan säädelty.

Pesämäessä Rallicrossia ajetaan jokamiesluokan kanssa samalla radalla. Rata on uudistettu ja valmis koviin taisteluihin finaalipaikoista.

Lisätietoja:
Lue lisää lajista AKK Motorsport ry:n sivuilta

Jokamiesluokka

Jokamiesluokka, tutummin jokkis on perinteinen ja suosittu monen paikkakunnan perusmoottoriurheilulaji. Lajia harrastetaan edullisella, 1400 euron vakiohintaisella autolla. Kalusto sitoudutaan myymään kisan jälkeen jos ostaja löytyy. Lajin harrastuksen voi aloittaa kisamielessä 15-vuotiaana ja sarjoja löytyy niin miehille kuin naisillekkin.

Pesämäki on perinteinen jokkispaikka. Koko alueen kehittymisen myötä myös jokkisrata on kokenut remontin. Uudistunut rata kutsuu taas kansallisen tason kisoja myöten.

Tiedustele harjoitusmahdollisuuksia Pesämäen moottoriurheilukeskuksesta ja tarkista tapahtumakalenterista tulevat kisat.

Lisätietoja:
Lue lisää lajista AKK Motorsport ry:n sivuilta
Jokamiesluokan säännöt AKK Motorsport ry:n sivuilta
Jokkis.net

Tractor Pulling

Tractor Pulling eli traktoriveto on moottoriurheilulaji, jossa traktorilla tai muulla vetoajoneuvolla vedetään painonsiirtolaitetta eli jarruvaunua vähintään 130 metrin pituisella (turva-alue mukaan luettuna) ja vähintään 10 metriä leveällä maaradalla mahdollisimman pitkä matka.

Lisätietoja:
http://www.tractorpulling.fi

Drifting

Drifting on alunperin lähtöisin Japanista ja siinä yhdistyvät näyttävyys ja vauhdikkuus. Drifting-kisassa tuomarit arvioivat kolmea osa-aluetta kuljettajan suorituksessa: Nopeutta, ajolinjaa ja kulmaa, eli tiivistettynä kuljettajan tulee kulkea radalle merkattu reitti agressiivisesti ja näyttävästi.

Lisätietoja:
http://www.autourheilu.fi/lajit/drifting

Motocross

Motocross on vauhdikas ja ajajilta sekä fyysisiä että henkisiä ominaisuuksia vaativa kaksipyöräisten laji. Tässä lajissa hiekka lentää ja hypyt ovat ilmavia. Lajia voi harrastaa niin tytöt kuin pojatkin.

Pesämäen motocrossrataa kunnostetaan keväällä 2014 ja näin tarjoamme haasteellisemman radan lajin harjoittelemiseen ja kilpailuihin.

Lisätietoja:
Moottoriliitto

Crosskart

Crosskart on hieman uudempi tulokas moottoriurheilulajistossa. Crosskart eli maastomikroauto kulkee asfaltilla, hiekalla ja lumella. Tukikaaret ja nelipisteturvavyöt varmistavat kuskin turvallisuden kovissa mutkissa ja hurjissa ohituksissa.

Pesämäen kaikki radat soveltuvat hyvin crosskartilla ajamiseen.

Karting

Karting on vauhdikas, nuorten suosiossa oleva moottoriurheilulaji. Sarjoja kartingissa Suomessa on 11. Sarjoissa edetään iän ja menestyksen mukaan. Karting on kansainvälinen laji, josta ponnistetaan aina F1-tasolle saakka.

Pesämäen Moottoriurheilukeskus tarjoaa kartingradan myötä loistavat mahdollisuudet harjoitteluun ja kansainväliset mitat täyttäviin kilpailuihin.

Tiedustele harjoitusmahdollisuuksia Pesämäen moottoriurheilukeskuksesta ja tarkista tapahtumakalenterista tulevat kisat.

Pesämäessä on myös vuokrattavana laadukkaat ja nopeat karting-autot
• 95cc (2 kpl) vähintään 120cm kuljettajalle huippunopeus 75km/h.
• 125cc (8 kpl) aikuistein autoja. Rotax-moottori, 25hv, huippunopeus noin 100km/h.

Kartingradalla on käytössä AMB ajanottojärjestelmä, jossa tarkkuus on 0,001s joka kierrokselta.

Lisätietoja:
Lue lisää lajista AKK Motorsport ry:n sivuilta
Kartingin säännöt AKK Motorsport ry:n sivuilta

Moottorikelkkailu

Talvella vauhtiin pääsevät moottorikelkat. Radalla ajettava kisa tarjoaa katsojille tiukkoja mutkia ja hurjia hyppyjä. Snowcross on moottorikelkoilla ajettava maastokilpailu suljetulla radalla. Kilpailuissa noudatetaan moottoriliiton sääntöjen lisäksi motocross-sääntöjä. Snowcross kilpailut ovat avoimet tehdasvalmisteisille moottorikelkoille. Kelkkatyyppiä tulee olla valmistettu tai tuotu Suomeen 10 kpl.

Moottorikelkkailla voi Pesämäen alueella 1.12.-31.3 ajalla ma-la klo 9:00 - 20:00 ja su 10:00 - 19:00 välisenä aikana. Jouluaattona ja joulunpyhinä radan käyttö kielletty.

Lisätietoja:
Suomen Moottoriliitto

Minimoto

Minimoto on laji, jota voi harrastaa lähes kaiken ikäiset. Minimotossa ajetaan pienikokoisella kilpailukäyttöön tarkoitetulla moottoripyörällä ja senioriluokan huippunopeudet nousevat satasen nurkille. Pyörällä on pituutta n. metri ja painoa enintään 23 kiloa. Kilpaa Suomessa minimotoilla on ajettu vasta muutaman vuoden.

Pesämäen kartingrata ja moottorirata soveltuvat myös minimoton ajamiseen.

RC

Rc-autot ovat pienennöksiä oikeista autoista ja niitä ohjataan radio-ohjaus laitteella. Rc onkin lyhennys sanoista "radio control". Rc-autoja on monessa eri mittakkaavassa. Luokkia on 1:12, 1:10, 1:8 ja 1:5 eli 1:12 on 12 osa esikuvansa autosta ja niin eteenpäin. Rc-autoja ei pidä sekoittaa mihinkään Nikkoihin. Nikot ovat leikkikaluja, rc-autot autourheilu harrastus. Rc-autoilu ei suomessa ole kovinkaan suosittua, mutta Jenkeissä ja Japanissa harrastaja määrät ovat valtavia.

Rc-autot voidaan jakaa poltto- ja sähkömoottori autoihin. Nopeuteen vaikuttavat monet osatekijät kuten auto, moottori ja välitys. Sähkömoottorikäyttöinen rc-auto kulkee kisatilanteissa n.60km/h ja polttomoottoriautot n.100km/h. Ratoja on kolme eri päätyyppiä matto- asfaltti- ja crossiratoja. Lähde: Rc-netti.

Lisätietoja:
Lue lisää Rc-autoilusta
 
Pesämäen Moottoriurheilukeskuksen kotisivut on suunnitellut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi